Wat is SecuroJourno?

SecuroJourno is een bedrijf dat zich focust op cybersecurity, privacy en encryptie en daarom workshops aanbiedt voor journalisten, gegeven door freelance journalist Kwinten Rummens.

 

Contacteer me

Journalisten moeten het als hun plicht zien om hun materiaal en bronnen te beschermen

Online veiligheid is belangrijk

Vandaag de dag zijn journalisten te weinig bezig met hun digitale veiligheid. Het is essentieel dat we hier meer aandacht aan schenken en dat we ons op een goede manier beschermen. Dat is niet zo moeilijk als het lijkt. Na deze praktische en interactieve workshop zullen de deelnemers dan ook meteen veiliger op pad kunnen.

 

Ontdek de workshops

Daarom is SecuroJourno opgericht

SecuroJourno is ontstaan uit eigen interesse na de vaststelling dat online veiligheid wel degelijk belangrijk is als journalist.

 

Een echte eye-opener waren de Panama Papers in 2016, een internationale vereniging voor onderzoeksjournalisten brachten heel wat duistere zaken aan het licht. Ze hebben hier meer dan 9 maanden in het geheim aan gewerkt. Ook hun communicatie moest dus geheim en veilig zijn.

 

Maar geen zorgen, je hoeft echt geen computerspecialist te zijn om je beter te beschermen online en offline. Met een op maat gemaakte workshop neemt SecuroJourno jouw zorgen weg op vlak van digitale veiligheid.

Lees de artikels

Dit vind ik belangrijk

SecuroJourno creëert bewustzijn rond cyber security, privacy en encryptie aan de hand van workshops, consultancy en artikels. Ik streef ernaar het eerste aanspreekpunt te zijn rond deze thema’s, in eerste instantie voor mensen uit de journalistieke wereld.

Heb je vragen of wil je samenwerken?

Contacteer mij

Hou me op de hoogte!